marți, 17 martie 2009

Poveşti de început de săptămână

Dimineaţă, în metrou, doi tineri se sorb din priviri. El, de o eleganţă rafinată, încearcă parcă să se contopească în privirea ei, corpul lui, pe jumătate contorsionat, este întors către ea. Ea, reţinută, acceptă măgulită omagiul. La Universitate coboară amândoi din metrou şi păşesc degajaţi şi la fel de absenţi faţă de lumea înconjurătoare.

În picioare, în faţa lor, stă o doamnă frumoasă şi la fel de elegantă. Este însărcinată într-o lună vizibil avansată. Are faţa roşie şi pe obraji i se preling, fără încetare, şiroaie de lacrimi. Cu vizibil efort doamna ţine, cu nădejde, în mâna dreaptă o poşetă şi o plăsuţă. Delicat, îşi aranjează din când în când părul încercând să ascundă că plânge. La Universitate se aşează pe scaun, uşurată parcă de o povară.

La ieşirea de la metrou, la un colţ de stradă, două tinere îşi iau la revedere. Drăgăstos îşi îndreaptă una celeilalte ţinuta, se mângâie lacom şi par să nu mai dorească să se desprindă una de cealaltă.


Mai încolo, pe un trotuar păşeşte ţanţos o tânără brand-uită din cap până în talpi. Se îndreaptă, cu hotărârea omului care ştie foarte bine cine este şi ce are de făcut, către metrou.

Pe o altă străduţă doi tineri se ciondănesc. El pare că se roagă de ea în timp ce ea, destul de indecisă, îi reproşează că aseară a lovit-o. El se apără spunând că şi ea a dat în el.