luni, 31 august 2009

Distracţie de duminică

Pornesc temerară spre Ikea în prospecţie de şifoniere. Nu poate fi chiar aşa de rău! La urma urmei e încă vară şi oamenii sunt încă în vacanţă, e weekend şi e mai bine la ştrand, la pădure sau la mare…

FALS! Toată populaţia Bucureştiului, dar şi cea din zonele limitrofe, s-a adunat la IKEA. Care cu copii, bunici, prieteni, înarmaţi cu pungi galbene sau cărucioare.

Dar.....lumea nu s-a adunat să admire rafturile pline de accesorii, camerele viu colorate amenajate astfel încât sa îmbie consumatorul afectat de criză şi cu minţile furate să nu vadă că în România produsele Ikea sunt mai scumpe decât oriunde altundeva în Europa, să nu ghicească că anumite accesorii au preţ dublu faţă de cele din Piaţa Rahova, de exemplu, deşi calitatea este identică....

Lumea s-a adunat să mănânce hot-dog cu 1 leu bucata, sa bea cafea sau suc cu 2.5 lei, să ia prânzul cu familia cu numai 30 lei.....
Mi se pare doar foarte trist! În rest, fiecare se distrează cum poate.

3 comentarii:

  1. Bine ca am citit ce ai scris , ca imi facusem si eu sperante, desi am fost acum ceva timp si am zis ca nu mai merg in viata mea.
    Era asa de mult haos incat primul gand cand am ajuns a fost sa plec urgent de acolo, si a trebuit sa trec prin toate magazinele ca sa ajung la iesire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de Ikea, aici la mine la Chicago (nu e de fapt la mine, eu sunt la el) tot auzeam oamenii vorbind despre aichia, aichia in sus, aichia in jos, si ma intrebau daca am fost acolo si eu ziceam ca nu stiu magazinul. A durat ceva pana la iluminare si intelegerea ca ei vorbeau, saracii despre Ikea, adica ichea, ce mama naibii :))) Mie imi plac chiftelutele cu cartofi si gem (stiu e ciudat, dar...) si supa lor de pui. Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si ma-m indragostit de niste canapele rosii, ca traiesc de niste ani in chirie cu zugraveala albastra si in urmatorul meu loc o sa caut canapele rosii, uite asa :))

    RăspundețiȘtergere