joi, 13 august 2009

Acum versus mai târziu

Am încercat ieri să conving doi puşti haioşi că dacă acceptă să aştepte pentru după prânz, le umplu buzunarele cu bomboane. Erau în mod firesc atraşi magnetic de imensul borcan cu bomboane de pe biroul meu.

Au stat în cumpănă pentru câteva clipe şi în final au votat pentru ACUM. Deşteaptă decizie!

Astăzi am încercat să conving o fetiţă că îi dau patru bomboane dacă este de acord să mănânce doar una iar pe restul să le lase pentru mai târziu. Evident că le-a băgat pe toate în gură în acelaşi timp.

Minunată lecţie de viaţă mi-au dat copilaşii ăştia!

De ce mai târziu când mai bine acum? Şi dacă mai târziu nu vine niciodată?

Am făcut mereu planuri pentru mai târziu şi am uitat să-l trăiesc pe Acum.

Pun vara legume pentru iarnă, cumpăr haine pentru ocazii speciale care nu mai vin, îmi pun de cele mai multe ori fericirea în hold pentru că acum mă lupt cu termene limite, iar mai târziu fericirea uită de mine.

Constat cu stupoare că am instincte de hârciog, că strâng veşnic pentru mai târziu şi nu mă mai bucur niciodată.

Le mulţumesc lui L, AN ş lui A că mi-au adus aminte să mai trăiesc şi pentru Acum.

3 comentarii:

  1. "Mai tarziu"-ul de ieri e "acum"-ul de azi. Deci, inidiferent daca alegi "acum" sau "mai tarziu", tot e vorba despre "acum". Mereu e vorba despre acum, caci si acel "mai tarziu" va fi "acum" si niciodata "mai tarziu".

    RăspundețiȘtergere
  2. Se spune ca nu conteaza victoria ci drumul catre ea. Ei bine, am inteles ca eu sunt mereu preocupata de drum si nu apuc sa-l finalizez pentru ca mereu imi deschid singura noi carari, noi provocari....
    Daca bucuria o amani pentru mai tarziu, un mai tarziu indecis, improbabil, si te concentrezi pe acum cel plin de provocari, probleme....Unde e bucuria?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bucuria este, poate, pentru tine, tocmai drumul plin de provocari......observi atenta...privesti atenta....surprinzi atenta atatea lucruri pe langa care se trece de obicei indiferent, bati cu pumnul in ochelarii fumurii pusi sa ne ascunda sau sa distorsioneze adevarul incomod.
    Ideea este sa te bucuri de aceste provocari si sa nu te gandesti la finalizare, care va veni tot... ca o provocare.

    RăspundețiȘtergere