miercuri, 20 mai 2009

Absenţa

Zgomot, peste tot zgomot. Nu îmi mai aud de mult gândurile.

Întrebări, Întrebări…Cu ultimele resurse răspund de departe, de foarte departe de mine, de tot.

Sună telefonul. Nu mai răspund. Am obosit să mimez interesul, indignarea...Am obosit. Nu mai am reacţii.

Nu deschid televizorul. Face zgomot şi zgomot nu mai vreau.

Nu vreau nimic sau poate doar îmi vreau absenţa. Plutesc. Valuri de disperare mă izbesc frontal şi mă dezechilibrez.

Tai frunze de salată verde pe marginea chiuvetei. Cuţitul mi-a alunecat într-o parte şi pentru fracţiuni de secundă cochetez cu ideea....Dar nu, nu încă. Şi asta e o decizie, dar eu sunt prea obosita să mai iau decizii.

Mâinile îmi cad grele pe lângă corp. Au dezertat şi ele, neputincioase.

Mă închid în baie, lacrimi gigant mi se preling pe obraji. Le ignor. Apoi , fără să îmi dau seama ,urlu cu sughiţuri ca un porc înjunghiat. Sau aşa cred...pentru că eu nu mă aud, nu mă vad.

Mi se spune că trebuie să vorbesc, că trebuie să mă descarc ca să-mi treacă. Nu mai am cuvinte nevorbite. Nu mai am ce să descarc.

Aş vrea să plec. Sau nu. Şi asta e o decizie şi eu nu pot....

4 comentarii:

  1. Nu pleci nicaieri!
    Vreau sa te citesc si maine si poimaine si peste un an si mai mult... Eu astept si ascult ce ai tu de spus, Anne.
    Cu cocoasa sau fara, dupa caderi si taceri, despre nimic si despre tot...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ane, NU ai voie sa pleci! Si, de fapt, nici nu poti sa pleci! Asta ar insemna ca esti egoista..si tu nu esti! Nu se poate sa nu te gandesti la noi, cei care te iubim, cu cocoasa, cu tot, pentru care existenta ta inseanmna atat de mult!
    Tu ma faci sa ma gandesc mai mult la mine, la ceea ce sunt, la ceea ce vreau, INCA, si, acum, sunt eu egoista si iti spun ca am nevoie de tine!
    Daca in viata ai adus doar un strop de speranta si mangaiere in sufletul cuiva, inseamna ca viata ta a avut un sens. O ploaie de ...stropi ai in jur, si atunci viata ta este plina de sensuri!
    Din pacate atat de greu ne expriamm sentimentele si oferim atat de putin celor care ne dau ata de mult! Si cat de vinovata ma simt!!!!!!!!
    Ei iti multumesc pentru ce mi-ai dat, chiar fara sa stii, si PRIVESTE in oglinda ochilor nostri, cei care am primit, si te vei vedea cea mai frumoasa, cea mai desteapta, cea mai sexi, cea mai MINUNATA FIINTA!

    RăspundețiȘtergere
  3. I-a viata intr-o dimineata cu soare si regleaza-ti conturile cu ea. Dar nu o lasa sa te invinga. Abandonul e o prostie, si faptul ca ai vorbit despre el aici e doar un semn ca poti lupta si ai si motive. Traim in van oricum, dar noi alegem daca traim frumos sau nu. Frumos nu e ceva legat de conventii. Frumos esti tu, ca individ uman!

    RăspundețiȘtergere
  4. scuze ditamai greseala de la inceputul comentariului. Gramatica nu e punctul meu forte, si nici atentia

    RăspundețiȘtergere